Home

Benvingut al festival més prestigiós del món!

Banff Centre Mountain Film Festival és el certamen internacional de cinema documental de muntanya que acull les peces cinematogràfiques més avantguardistes a escala mundial. Llargmetratges, documentals de creació i curtmetratges d’esport extrem, viatges, aventura i naturalesa componen l’eix vertebrador d’aquest grandíssim Festival.

Nascut en 1976 en el cor de les Muntanyes Rocalloses de Canada, al llarg de més de quatre dècades el seu reclam ha anat augmentant fins a convertir-se en una data ineludible dins del circuit de Festivals de Cinema Documental de Muntanya a escala mundial.

Consolidat com un dels més importants en el seu gènere, és ja un referent global per a muntanyencs, fotògrafs, escriptors, atletes i cineastes de tot el món. Rep més de 400 pel·lícules durant la seva convocatòria anual, de les quals 89 competeixen per alçar-se amb algun dels premis en les 12 categories a concurs.

GRAN PREMI · EXCEL·LÈNCIA CREATIVA · EXPLORACIÓ I AVENTURA · CULTURA DE MUNTANYA · ESCALADA · ESPORTS DE MUNTANYA · ESPORTS D’HIVERN · MEDI AMBIENT I NATURALESA · CURTMETRATGE · LLARGMETRATGE · ESMENT ESPECIAL DEL JURAT · PREMI DEL PÚBLICO

Bernadette McDonald, Alex Honnold, Tommy Caldwell, Elizabeth Yake, Silvia Vidal, Gabriella Kühn, Victor Saunders, Alberto Iñurrategi, Paul Pritchard, Majka Burhardt, Chris Bonintong, Sarah Hueniken, Hilaree O’Neill, Iker i Eneko Pou, Cory Richards, Inés Papert, Nicolas Favresse, Doug Bailey, Jeremy Jones, Lynn Hill o Catherine Destivelle, Reinhold Messner, són algunes de les estrelles que han passat pel Festival.

Inspira’t amb les històries d’aventura i exploració més impactants del món!